Muntatge GLP

 

Avantatges de muntar GLP

Amb un vehicle adaptat a GLP, s’obté un estalvi d’entre un 40 i 50% en combustible gràcies al cost menor d’aquest carburant, que se situa en valors semblants, o fins i tot inferiors, a la meitat del cost de la gasolina. A l’hora de plantejar-se l’adaptació del vehicle de gasolina a GLP i d’avaluar-ne els costos, també cal tenir en compte com a factors fonamentals, a més de l’estalvi econòmic, el manteniment del motor, que serà menor, així com la seva durada, que serà més llarga.

Els cotxes amb GLP no només suposen un important estalvi respecte als vehicles que funcionen amb gasolina, sinó també respecte als automòbils dièsel. Si comparem els costos de carburant, obtenim que els vehicles que circulen amb gas GLP obtenen un estalvi d’entre un 15 i un 20% respecte als vehicles dièsel.

El GLP és un carburant net i econòmic que permet una millora ràpida i efectiva de la qualitat de l’aire perquè emet hidrocarburs de forma reduïda. A més, cap component d’aquest carburant està classificat com a gas d’efecte hivernacle. Precisament ja amb aquests motius, i sense tenir en compte l’estalvi tant de combustible com de manteniment, n’hi hauria prou per plantejar-se l’adaptació d’un vehicle a GLP. L’ús d’aquest gas permet aconseguir actualment nivells d’emissions contaminants molt reduïdes.

 

Els principals avantatges mediambientals del GLP són:
Avantatges respecte a la gasolina: – Reducció del 68% de les emissions de NOx. – Reducció del 15% d’emissions de CO2.

 

Avantatges respecte al gasoil: – Reducció del 96% de les emissions de NOx. – Reducció del 99% d’emissions de partícules. – Reducció en un 50% dels nivells de soroll. – Reducció del 10% d’emissions de CO2 (emissions del pou a la roda “well to wheel”)

 

Autonomia
Un vehicle adaptat a GLP multiplica per dos la seva autonomia perquè, en adaptar-lo, s’hi instal·la un segon dipòsit per al GLP, cosa que manté inalterable el dipòsit de gasolina. A més, una vegada feta la instal·lació GLP, el vehicle pot funcionar indistintament amb gasolina o amb GLP.

 

Menor manteniment vehicle => motor de més durada
La durada del motor dels vehicles que usen gas GLP és notablement superior als que utilitzen gasolina. Amb GLP, els cilindres i els segments del motor tenen un desgast menor, ja que la mescla homogènia d’aquest carburant es distribueix bé amb l’aire i de manera controlada, cosa que facilita una combustió més neta i completa. A més, el manteniment habitual del motor és més econòmic gràcies, en gran manera, a la reducció del nombre d’avaries i a la realització dels canvis d’oli més llargs per l’absència de dipòsits carbonosos que embruten l’oli. Així mateix, les avaries que es poguessin produir en el sistema de GLP instal·lat al vehicle té un cost més reduït per la senzillesa dels components que formen part del sistema.

Potència
Actualment, gràcies a aquest gran avenç tecnològic, no s’aprecia una disminució de potència usant gas GLP respecte dels vehicles de gasolina. Per aquest motiu, es pot afirmar que les prestacions que s’obtenen circulant amb un vehicle de gas són iguals a les que ofereixen els vehicles de gasolina.

Amb un vehicle adaptat a GLP, s’obté un estalvi d’entre un 40 i un 50% en carburant.

Transformeu el vostre cotxe en un vehicle GLP o autoGas i GNC o metà. Tallers Cahisa és servei oficial de MOTOR GAS a Sabadell.

Observeu alguns dels nostres muntatges GLP.

Components del sistema GLP (descarregueu pdf)

Consulteu el llistat de gasolineres GLP a Espanya.

 

mg_logo2p

MOTOR GAS  S.A. és l’única empresa fabricant i amb més experiència a Espanya (més de 35 anys ens avalen) en el desenvolupament d’equips per a motors (vehicles, carregadores elevadores, generadors, etc.) amb combustibles alternatius, com ara: el gas GLP o AutoGas i GNC o gas natural comprimit.

La qualitat dels nostres productes està contrastada. Disposem dels millors components en els equips de gas i a un preu competitiu. No instal·leu en el vostre vehicle marques de preu baix! A la llarga donaran problemes perquè s’utilitzen materials que són de segona classe i que no tenen un suport tècnic adequat.

Fabriquem components per a altres companyies d’equips de GLP i GNC a tot el món, amb què donem solucions energètiques d’última generació a motors des de 5 CV fins a més de 900 CV.  Motor Gas posseeix l’estoc més gran de peces que pugueu trobar.

Les millors companyies han instal·lat a les seves flotes els nostres equips de marca Motor Gas:

 • Ikea
 • Coca-Cola
 • Creu Roja
 • Suma
 • Seur
 • MRV
 • Leche Pascual
 • Carrefour
 • Alsa
 • Ambulancias Rodrigo, Pasquau
 • Iberia
 • RACC
 • Repsol
 • Ajuntaments i diputacions, com ara les de: Segòvia, Màlaga, Santiago de Compostel·la, Castelló, Barcelona…

ASSISTÈNCIA PERSONAL
Ens agradaria informar-vos personalment sobre la instal·lació de GLP o AutoGas o GNC al vostre vehicle.
Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del 93 725 81 13.

Seguretat
L’ús del GLP com a carburant en automòbils, en contra del que pugui semblar, és tan segur com ho pugui ser la gasolina o el gasoil. El gas GLP en automoció està regulat per unes fortes reglamentacions i homologacions europees, tant pel que fa a elements que es col·loquen als vehicles com pel que fa a les instal·lacions on es treballa. Només tallers especialitzats i homologats poden ser els encarregats de fer la conversió d’un vehicle a gas GPL. Posteriorment, el vehicle ha de ser legalitzat a la ITV, de manera que sigui apte per circular usant gas GLP com a carburant.

El RACE (Real Automóvil Club de España), juntament amb altres clubs europeus, va dissenyar i va portar a terme unes proves de xoc i d’incendi per tal de comprovar la seguretat del vehicle de gas GLP, de les quals es van obtenir els resultats següents:

Prova de xoc:  va consistir en l’impacte d’un turisme que circulava a una velocitat de 60 km/h, amb un 70% de superposició, que va col·lidir contra un altre vehicle estacionat que disposava d’un dipòsit de gas GLP. D’aquesta manera, es va recrear un accident tipus per col·lisió i per darrere. La prova va demostrar que el dipòsit de gas GLP no va resultar afectat per les càrregues del xoc. A més, els suports i el sistema de tubs d’alimentació van resistir la prova i es van mantenir intactes.

Prova d’incendi: l’incendi de vehicles és una incidència relativament estranya, però els seus efectes poden ser devastadors. Per a la prova, es van col·locar a sota del vehicle safates plenes de benzina que es van calar foc. La prova va revelar que, fins i tot si l’incendi té lloc directament sota del dipòsit de gas GLP, la vàlvula d’alleujament de pressió s’obre quan les flames han envoltat el vehicle per complet. La flama resultant de la sortida controlada de gas GLP es dirigeix cap a terra, cosa que no implica perill. La prova va demostrar que l’ús del gas GLP no implica cap risc per als passatgers del vehicle ni per a les possibles persones rescatadores.

Conclusió RACE: el sistema d’autogas té un al nivell de seguretat en cas de xoc i, fins i tot, d’incendi.

 

Participació a la Fira del Taxi a Barcelona

Tallers Cahisa va participar amb Motor Gas en la V Edició de la Fira del Taxi a Barcelona. Es tracta del punt de trobada del comerç, de la indústria i dels serveis dedicats al sector, on s’exposen les novetats i les ofertes específiques.

La creativitat i l’enginy són latents enmig d’un clima familiar i de trobada entre els professionals que hi participen.També hi assisteixen marques automobilístiques tan importants com: Fiat, Volkswagen, Renault, Toyota i Peugeot.

IMG_0117(2)

Muntatges GLP que hem realitzat al nostre taller

Vehicle: VOLVO XC-90
montaje-glp-sabadell-VOLVO-2-2-DSC08744

montaje-glp-sabadell-VOLVO-2-3-DSC08745

montaje-glp-sabadell-VOLVO-2-4-DSC08746

montaje-glp-sabadell-VOLVO-2-DSC08743

montaje-glp-sabadell-VOLVO-6-DSC08749

Vehicle: PORSCHE CAYENNE 6 CIL
montaje-glp-sabadell-PORSCHE-2-2-DSC08533

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-2-5-DSC08549

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-2-3-DSC08539

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-2-4-DSC08543

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-2-DSC08526

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-3-DSC08528

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-4-DSC08530

montaje-glp-sabadell-PORSCHE-6-DSC08531

Vehicle: NISSAN MURANO
montaje-glp-sabadell-NISSAN-1-DSC08844

montaje-glp-sabadell-NISSAN-2-3-DSC08848

montaje-glp-sabadell-NISSAN-3-DSC08849

montaje-glp-sabadell-NISSAN-4-DSC08851montaje-glp-sabadell-NISSAN-5-DSC08852

montaje-glp-sabadell-NISSAN-6-2-DSC08874

montaje-glp-sabadell-NISSAN-7-DSC08850

 

Vehicle: MITSUBISHI LANCER
montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-2-3-DSC08451

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-2-2-DSC08445

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-2-DSC08444

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-2-4-DSC08452

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-3-DSC08439montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-4-DSC08442

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-5-DSC08441

montaje-glp-sabadell-MITSUBISHI-6-DSC08447

 

Vehicle: JEEP CHEROKEE 8 CIL
montaje-glp-sabadell-JEEP-1-DSC08505

montaje-glp-sabadell-JEEP-2-DSC08506

montaje-glp-sabadell-JEEP-2-3-DSC08508

montaje-glp-sabadell-JEEP-1-2-DSC08507

montaje-glp-sabadell-JEEP-3-DSC08499

montaje-glp-sabadell-JEEP-4-DSC08502

montaje-glp-sabadell-JEEP-5-DSC08500

montaje-glp-sabadell-JEEP-6-DSC08510

montaje-glp-sabadell-JEEP-7-DSC08503

 

Vehicle: SKODA OCTAVIA
montaje-glp-sabadell-SKODA-1-DSC08856

montaje-glp-sabadell-SKODA-2-DSC08857

montaje-glp-sabadell-SKODA-2-2-DSC08858

montaje-glp-sabadell-SKODA-3-DSC08860

montaje-glp-sabadell-SKODA-4-DSC08863

montaje-glp-sabadell-SKODA-5-DSC08864

montaje-glp-sabadell-SKODA-5-2-DSC08865

montaje-glp-sabadell-SKODA-6-DSC08871

montaje-glp-sabadell-SKODA-7-DSC08866